"Out beyond ideas of right-doing and wrong-doing, there is a Field. I'll meet you there."
Rumi

joi, 9 aprilie 2009

Lazarea, loc de linisti si voie buna


Lazarea este o comuna din judetul Harghita micuta si primitoare pe care o recomand cu caldura pentru linistirea apelor interioare. Se poate ajunge destul de usor cu trenul ceea ce-i aduce un punct in plus de la mine pentru ca n-am masina si nici sa conduc nu stiu.
De asemenea recomand pensiunea Kozma, ieftina si cu proprietari(domnul Emil si doamna Maria) extrem de simpatici si dornici sa povesteasca la un paharel de palinca, vin sau afinata tot felul de intamplari si traditii.

Ce se poate face in Lazarea? Se poate vizita castelul Lazar, care e micut dar cu un farmec aparte, biserica franciscana, cimitirul comunei ce se intinde si in padure (ai o senzatie destul de ciudata sa mai intalnesti cate un mormant razlet la umbra unor copaci), tabara de sculptura, capela din padure, foarte retrasa...se poate hoinari pe dealuri prin soare admirand privelistea, casele ingramadite, in stil sasesc, se poate manca la un local de la iesirea din comuna, iar plimbarile pe ulite intortocheate si destul de pustii te pot teleporta intr-o lume a filmelor western ...mai ales daca mergi tacticos pe mijlocul strazii si bate vantul miscand plete si ghemotoace de paie ...si multe altele, banuiesc ca imaginatia poate sa zboare destul de departe.

Imi pare rau ca prin pozele mele nu am surprins mare lucru pentru ca dragutul meu aparat m-a lasat cand mi-era lumea mai draga ...dar nici eu nu eram in una din zilele mele bune pentru fotografiat.

Castelul Lazar (pe aici m-a lasat aparatul)


Capela din padure


In drum spre cimitir

Cimitirul, imi pare rau ca nu am nici un cadru cat de cat reusit cu mormintele din padure


Sculpturi din tabara de sculptura


casele ingramadite


Un comentariu:

Anonim spunea...

imi plac foarte mult ruinele pastrate si in zilele nostre, iar tu le-ai prins foarte bine.
consider ca fac parte din viata omului. nu ne putem astepta ca totul in viata noastra sa fie nou si frumos..uneori ceva vechi si aspru iti incanta ochiul mai mult..
nice!